نوشته شده توسط : nahal

باید یک فکر اساسی کنم و تا وقتی لاغر نشده‌ام، دیگر نمی‌خواهم از خانه بیرون بروم؛ چند وقت پیش یکی از دوستانم گفت که با قرص‌های لاغری در عرض 2 ماه 15 کیلو وزن کم کرده. فکر کنم من هم باید از همین قرص‌ها بخورم تا زود لاغر شوم و دیگر مجبور نباشم خودم را از کسی قایم کنم...»


شما هم، چنین احساسی در مورد خودتان دارید؟ آیا خودتان را با هنرپیشه‌ها مقایسه می‌کنید و دوست دارید هرچه زودتر لاغر شوید؟ البته شما تنها نیستید و متاسفانه خیلی‌ها با مقایسه خودشان با بازیگران سینماهای دنیا و حتی عروسک باربی (!) کم می‌آورند و احساس می‌کنند اگر شبیه آنها نباشند، زیبا نیستند و کل اعتماد به نفس‌شان را از دست می‌دهند... برای همین است که این روزها خیلی‌ها برای لاغری عجله دارند؛ انگار که برای رژیم اصولی گرفتن وقت ندارند و کسی دنبال‌شان کرده و برای همین دنبال کوتاه‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها می‌گردند... حتی اگر به قیمت از دست رفتن سلامت‌شان تمام شود... 

اما واقعا مصرف داروهای لاغری تا چه حد در میان مردم رواج پیدا کرده؟ اصلا چرا تعداد طرفداران لاغری افراطی اینقدر زیاد شده‌؟ چرا بیشتر دختران با گرسنگی دادن به خود و مصرف انواع داروهای لاغری می‌خواهند لاغر شوند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات به سراغ  متخصصان تغذیه و رژیم‌درمانی رفتیم و توصیه می‌کنیم اگر شما هم حاضرید برای لاغر شدن به هر روشی متوسل شوید، این مطلب را از دست ندهید.

   واقعا چاقید یا توهم دارید؟!

«اصولا وزن زیاد و به‌خصوص بدشکلی بدن باعث کاهش اعتمادبه‌نفس و ایجاد خلل شخصیتی برای فرد می‌شود؛ البته موضوع مهم‌تری که در این میان مطرح می‌شود این است که آیا فرد واقعا چاق است و بدنش واقعا دچار بدشکلی شده یا کمی اضافه‌وزن دارد و بدشکلی آنچنانی هم در کار نیست اما چون خودش را با مدل و مانکن‌های ماهواره‌ای مقایسه می‌کند و تفاوت زیادی حس می‌کند، فکر می‌کند چاق است؟ که اگر مورد دوم باشد، این حس چاق و زشت بودن بسیار کاذب است و ذهن فرد بیمار شده است.»   دکتر راست‌منش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب به سیب‌سبز ادامه می‌دهد: «به این ترتیب اگر فردی واقعا چاق باشد، تاحدودی به عنوان بیمار می‌توان به او حق داد که به دنبال میانبرهایی برای سریع‌تر لاغر شدن باشد. البته این موضوع اصلا به معنای صدور مجوز استفاده از قرص‌های لاغری و سایر روش‌های پرخطر نیست؛ افراد واقعا چاق هم صرفا با کمک گرفتن از تیم متخصص، مجاز به راه‌های اصولی متعددی هستند تا بتوانند کمی سریع‌تر از حد معمول وزن کم کنند.»  به گفته کارشناسان، خیلی از افراد به خاطر احساس کاذب چاقی و خلل شخصیتی که در ذهن‌شان ایجاد شده، لاغر بودن را به عنوان یک ارزش انسانی می‌شناسند و به دنبال انواع و اقسام راه‌ها می‌گردند که این طرز تفکر می‌تواند فرد را به بیراهه‌ها کشانده و پایان خطرناکی را برای او رقم زند. در واقع وقتی ما برای وجود خود و هر فرم بدنی که داریم، ارزش قائل شویم و بخواهیم برای حفظ سلامت و تناسب‌اندام اقدام به کاهش وزن کنیم، کاملا عاقلانه و پسندیده است اما اینکه بخواهیم برای شبیه شدن به فرد دیگری به هر راهی متوسل شویم تا وزن کم کنیم، در واقع خودمان را قبول نداریم و کار نادرستی هست.  



   به سلامت لاغر شوید!

بعد از بحث آسیب‌شناسی کاهش اعتمادبه‌نفس که ناشی از یک خلا شخصیتی است و ما را به سمت راه‌های نادرست می‌کشاند، باید به آسیب‌شناسی چاقی هم بپردازیم؛ به عقیده دکتر راست‌منش، افرادی‌که می‌خواهند لاغر شوند، باید این سؤال‌ها را به خود پاسخ دهند که مگر چاقی یک‌شبه ایجاد شده که بخواهیم یک‌شبه آن را از بین ببریم؟ مگر تناسب بدنمان یکباره از بین رفته که بخواهیم با یک قرص معجزه‌آسا آن را خیلی سریع بازگردانیم؟حتی با یک روش ایمن مثل ورزش کردن هم نمی‌شود یک‌شبه لاغر شد! 

همه کارشناسان حوزه تغذیه متفق‌القولند که تنها با مجموعه‌ای از راه‌ها از جمله رژیم غذایی اصولی، کمی ورزش و فعالیت بدنی و در نظر گرفتن مدت‌زمانی معقول، می‌توان به تناسب‌اندام سالم رسید. چه بسا افرادی‌كه در باشگاه‌های ایروبیک و... زیر نظر افراد غیرمتخصص ورزش‌های سخت و رژیم‌های ریاضت‌گونه‌ای را تحمل می‌کنند که به گفته راست‌منش نتیجه‌ای جز خراب شدن پوست، عصبی شدن، آسیب‌های کیسه صفرا و... به دنبال ندارد: «البته بسیاری افراد هم هستند که بعد از تجربه کردن راه‌های نادرست و حتی تجربه عوارض زیاد، نمی‌توانند اشتباه خود را قبول کنند و نارضایتی‌شان را ابراز نمی‌کنند تا مورد شماتت کسی قرار نگیرند و حتی ممکن است مروج همان روش‌های نادرست ‌شوند!» 

بنابراین اگر قرار است فردی تصمیم به اصلاح سبک زندگی خود گرفته و برای همیشه از اضافه‌وزن و چاقی خلاص شود، بهتر است توصیه‌های کارشناسان رشته تغذیه را اجرا كند که سال‌هاست شیوه‌های مطمئن درمانی را آزموده‌اند و قاعدتا بهتر از کسی هستند که هیچ سر‌رشته‌ای از این موضوع ندارد و صرفا برای اینکه مورد شماتت اطرافیان قرار نگیرد چشمش را روی عوارض راه انتخابی خود می‌بندد.




   چرا داروی لاغری؟

دکتر راست‌منش در ادامه صحبت‌هایش آمار جالبی از مقدار شیوع مصرف داروهای لاغری ارائه می‌دهد و می‌گوید: «تقریبا از هر 100 مراجعی که داریم، 70 نفرشان یا حتی بیشتر آنها  اذعان می‌کنند که در حال مصرف قرص‌های لاغری بوده یا حداقل طی 6 ماه اخیر از چنین داروهایی استفاده کرده‌اند». این آمار در مقایسه با تعداد قرص‌های لاغری مجاز که بسیار هم محدود هستند، نگران‌کننده است! زیرا بسیاری از داروهای لاغری هم که قبلا مجوز داشته‌اند، با گذشت زمان عوارض خود را بروز داده و حالا در فهرست داروهای غیرمجاز FDA قرار گرفته‌اند.

مشکل چاقی جهانی است و همه دولت‌ها با مشکلات و مضرات چاقی آشنا هستند اما اگر عوارض چنین داروهایی کم بود و مسئولان بهداشت سراسر دنیا می‌توانستند این عوارض را نادیده بگیرند، به خصوص با توجه به سود سرشاری که فروش این داروها به دنبال دارد، قاعدتا مراجع قانونی هیچ دولتی به این داروها «نه!» نمی‌گفت. اما عوارض این داروها به قدری زیاد است که حتی پزشکان کشورهای جهان‌سوم هم استفاده از آنها را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنند، زیرا رسوایی بزرگی برایشان به دنبال خواهد داشت. 

به گفته دکتر راست‌منش، مضرات داروهای لاغری به‌قدری زیاد و در بسیاری موارد شدید است که حتی یکی از آن عوارض هم برای منع کردن ما از مصرف‌شان کافی است: «مگر قرار است ما بابت کاهش وزنمان به کسی پاسخگو باشیم که بخواهیم برای خودمان ضرب‌الاجل تعیین کنیم؟! ما قرار است به دلیل سلامت و خوشحالی خودمان وزن کم کنیم؛ پس چرا باید با عجله نابجا، راه‌های اصولی با نتایج ماندگار را که ممکن است 3-2 ماه بیشتر از ما وقت بگیرند، رها کنیم و سراغ روش‌هایی برویم که فقط دردسر و عذاب روحی و جسمی برایمان دارند و نتیجه ماندگاری نخواهند داشت. همان‌طور که برای همه کارهایمان وقت می‌گذاریم و مدت‌زمانی را برای به انجام رساندنش در نظر می‌گیریم، باید برای رژیم گرفتن و دستیابی به هدف نهایی‌مان که همان تناسب‌اندام است نیز، مدت زمان معقولی را در نظر بگیریم.»



   همه داروها مجازند؟

در مورد اینکه ما مجاز به استفاده از چه داروهایی برای لاغری هستیم، باید یادتان باشد که معمولا فهرست داروهای مجاز در هر کشوری توسط وزارت بهداشت و درمان همان کشور منتشر می‌شود، به دلیل حساسیتی که در مورد داروهای لاغری وجود دارد، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در قابل اعتماد بودن داروها دارد و به همین علت می‌توان گفت هر قرص و داروی لاغری که در فهرست داروهای غیرمجاز FDA وجود ندارد، قابل اطمینان است و می‌توان با توصیه پزشک معالج از آن استفاده کرد. که دکتر راست‌منش در این مورد می‌گوید:«هر سال هزاران داروی لاغری مثل قارچ تولید و وارد بازار می‌شود و مسلما سازمان FDA فرصت ندارد که با چنین سرعتی هماهنگ باشد و داروهای تولید شده را با همان سرعتی که تولید می‌شوند، آزمایش کرده و تایید یا رد کند و ممکن است این مرحله سال‌ها طول بکشد و بسیاری افراد سودجو از این موضوع سوء‌استفاده می‌کنند؛ به این ترتیب که تولیدکنندگان سودجو با ابراز اینکه اسم داروی تولیدی‌شان در میان داروهای غیرمجاز FDA ثبت نشده، اطمینان بسیاری از خریداران را جلب کرده و خریداران فراموش می‌کنند که ممکن است این دارو، هنوز در مرحله آزمایش یا حتی پیش از آن باشد و هنوز مجاز یا غیرمجاز بودنش مشخص نشده باشد!»

همین است که بسیاری داروهای خطرناک با عوارضی مثل خونریزی شبکیه چشم، خونریزی‌های داخلی، سکته‌های مغزی، مشکلات کلیوی، بازگشت سریع وزن و... توسط علاقه‌مندان لاغری مصرف می‌شود و جیب شرکت‌های تولیدکننده‌شان را حسابی پرمی‌کند.

البته تبلیغاتی که در شبکه‌های ماهواره‌ای غیرمجاز پخش می‌شود هم بی‌تاثیر نیست؛ دکتر راست‌منش در این خصوص تاکید می‌کند: «بسیاری افراد تصور می‌کنند داروهایی که از این طریق تبلیغ می‌شوند، مجوز‌ دارند وگرنه این شرکت‌ها با چه جراتی این کار را انجام می‌دهند؟! غافل از اینکه هیچ نظارتی بر آگهی‌های شبکه‌های غیرمجاز وجود ندارد! بنابراین مصرف‌کنندگان نباید گول این تبلیغات را بخورند و بهتر است به هیچ وجه خودسرانه سراغ داروهای لاغری‌نروند.»





:: بازدید از این مطلب : 400
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 شهريور 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: